Over ons

In Cultuurhistorische verkenningen, een boek uit 1929, schreef historicus Johan Huizinga: ‘geschiedenis is den geestelijken vorm waarin een cultuur zich rekenschap geeft van haar verleden’.

Samenleving, cultuur en geschiedenis zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De wisselwerking tussen deze drie eenheden bepaalt voor een belangrijk gedeelte ‘wie we zijn’ en ‘hoe we denken’. De website novahollandia.nl is opgericht om rekenschap te geven van deze gedachte. Op de website worden opiniestukken, recensies en korte onderzoekjes gepubliceerd.

Schrijven is niet ons werk, maar onze hobby en een hobby moet vooral leuk zijn. Daarom zul je merken dat op de website veel aandacht wordt besteed aan games, technologie en actuele maatschappelijke onderwerpen die ons intrigeren en/of verbazen. Aangezien onze schrijvers van oorsprong historici zijn, zullen in veel gevallen deze onderwerpen worden bekeken met een historische blik en vergezeld van een gezonde eigen mening. We streven niet naar objectieve waarheid, maar proberen juist om onderwerpen vanuit ons eigen gezichtspunt te bekijken en te becommentariƫren.

Mocht je vragen hebben of een reactie willen plaatsen op een van de artikelen, laat het ons gerust weten via:
-info@novahollandia.nl

met vriendelijke groet,

Bart Dekker